In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Kontakt

AGRICOMM
SPÓŁKA JAWNA

 

ul. Fabryczna 21

42-600 Tarnowskie Góry

 

tel. 32/384-67-57

tel. 604-755-555

fax 32/384-67-57

 

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Kulinaria

Polędwiczki wieprzowe w pikantnym sosie

Agricomm - przepis









Składniki

  • 3 łyżki musztardy
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki  pieprzu mielonego
  • 50 dkg polędwicy
  • 2 łyżki  oleju
  • 4 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki syropu klonowego lub 1 miodu
  • 1,5 łyżeczki posiekanej szałwi


Sposób przyrządzenia:

W małej miseczce wymieszaj 1 łyżkę musztardy, sół i  pieprz, nasmarować mieszanką polędwiczki. Na dużej patelni rozgrzej olej, obrumieniń polędwiczki ze wszystkich stron. Obrumienione mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i przez 15 minut piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C i piec przez 15 minut. Upieczone mięso po wyjęciu z piekarnika odstawić na 5 minut aby odpoczęło. W międzyczasie przygotować sos. W małym rondlu podgrzać ocet, dodać tłuszcz pozostały po obrumienieniu polędwiczek, syrop klonowy, resztę musztardy, gotować około 5 minut. Mięso pokroić w plastry, do sosu dodać szałwii i oblać im mięso. Podawać z ulubionymi dodatkami.

SMACZNEGO

 

I Twój pomysł na potrawę z wieprzowiny lub wołowiny możemy tutaj umieścić. Wystarczy tylko  przepis przesłać do nas mailem na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.